història de la revolta a catalunya

  Comparte
  avatar
  santi_9champions
  Titular
  Titular

  Mensajes : 907
  Puntos : 1068
  Fecha de inscripción : 19/08/2013

  història de la revolta a catalunya

  Mensaje por santi_9champions el Dom Dic 13, 2015 5:28 am

  fuente: https://argelaga.wordpress.com/2015/12/01/historia-de-la-revolta-a-catalunya-lluites-i-revoltes-antisenyorials-i-antiestatistes-durant-lepoca-medieval-i-moderna/

  Història de la revolta a Catalunya.
  Lluites i revoltes antisenyorials i antiestatistes durant l´època medieval i moderna

  Joan Carles Gelabertó

  ARGELAGA Ed.
  166 páginas – ISBN: 978-84-608-2021-5 – 6,00 €


  La història, entesa com a narració veritable dels fets passats, és una arma de la lluita de classes, bé en mans de la classe oprimida, bé en mans de la classe opressora. Així doncs, pel que concerneix a aquesta última, a Catalunya, l’establiment d’un relat mitificat que legitimi la creació d’un Estat és necessari.

  En una cojuntura com l’actual, on el bloc oligàrquic català, força malmès per una crisi econòmica agreujada per afers de corrupció i d’endeutament, vol augmentar la seva quota de poder polític a expenses de l’Estat espanyol, el qual té una estructura centralista, herència de l’absolutisme borbònic, que ara resulta inapropiada pel desenvolupament exigit per la globalització i contrària als interessos del capital internacional. Com a oposats a tota forma d’Estat, eina fonamental d’opressió, i partidaris d’una Catalunya (o d’uns eventuals Països Catalans, mera unitat cultural a hores d’ara) alliberada no només de l’Estat espanyol sinò també del capitalisme i de qualsevol ens estatal, denunciem aquesta operació assenyalant les formes de democràcia estamental i de resistència a l’explotació i a l’Estat que hi ha hagut en el transcurs la història, sobretot les protagonitzades per les formacions anomenades comunitats o universitats.

  ***

  Joan Carles Gelabertó és historiador i investigador dels moviments socials. En 1990 va guanyar un accèsit al premi Iluro amb l’obra Revolució liberal i guerra civil a la Marina de la Selva. Ha treballat a l’ensenyament i durant els anys vuitanta va militar a l’independentisme anomenat revolucionari. Porta temps vinculat als moviments socials, al marxisme i l’anarquisme revolucionaris i a la crítica moderna de la societat de l’espectacle. És cosignant del “Manifest català per la història social a vila i camp” que es va publicar a la revista Argelaga al seu nº 4.

  Comandes:

  Virus editorial:

  C⁄ Junta de Comerç, 18 baixos
  08001 Barcelona
  Tlf. ⁄ fax: 93 441 38 14
  http://www.viruslibreria.net/
  e-mail: info@viruseditorial.net

   Fecha y hora actual: Miér Dic 19, 2018 9:15 pm